Praktijk In-Balans

Praktijk voor  Hypnotherapie, Coaching, Energiewerk en Massage

Reiki & zwangerschap

Door je zwangerschap onderga je lichamelijk en geestelijk flink wat veranderingen. Je hormoonhuishouding is uit balans en je lichaam is druk bezig die balans te hervinden, iets wat met de nodige stemmingswisselingen, huilbuien en aanvallen van vermoeidheid gepaard kan gaan. Reiki kan je dan helpen de energie in je lichaam weer in balans te brengen.

Tijdens de zwangerschap verander je sterk. Het energie-evenwicht staat daardoor voortdurend onder druk. Dit uit zich zowel emotioneel als fysiek. Je bent moeier en labieler dan anders en daarnaast krijg je last van zwangerschapskwaaltjes, zoals bijvoorbeeld ochtendmisselijkheid. Reiki heeft een positieve invloed op dit energie- evenwicht. Wanneer de energie weer in evenwicht is, verminderen ook de klachten. Wat Reiki voor iemand betekent is heel persoonlijk. Over het algemeen is het een zeer ontpannen gevoel. Eventuele pijn wordt als draaglijker ervaren of is soms volledig verdwenen.

Een Reiki behandeling geeft voornamelijk diepe ontspanning. Het helpt je lichaam zich te ontdoen van afvalstoffen en heft energieblokkades op. Er worden verschillende processen in gang gezet waarbij zowel lichaam als geest gezonder en sterker worden. Je lichaam zal hierdoor sneller gaan reageren op veranderingen in je levensstijl en veranderingen in je lichaam zelf. Hierdoor heeft het een rustgevende werking op je zwangerschap, ook omdat Reiki je helpt emoties en angsten te verwerken, en zal de bevalling natuurlijker verlopen.

Ook het lichaam van je ongeboren kindje verandert snel. Zijn/haar energie-evenwicht staat daardoor ook voortdurend onder druk. Reiki heeft hier een positieve invloed op. Jouw hummeltje neemt niet alleen via de navelstreng lichamelijk aan jouw leven deel, maar ook door middel van gedachten. Reiki helpt het de bijbehorende emoties te verwerken. Hierdoor wordt de band tussen jou en je kindje al hecht nog voordat je kind geboren is.