Praktijk In-Balans

Praktijk voor  Hypnotherapie, Coaching, Energiewerk en Massage

Hypnotherapie

Ik ben een erkend internationaal Hypnosetherapeut en heb mijn opleiding behaald aan het OMNI instituut. Ook heb ik aanvullende opleidingen gevolgd en volg op dit moment aanvullende opleidingen bij het Hypnose Instituut Nederland.

Waarom zou je kiezen voor een OMNI therapeut?

Snel en doeltreffend

OMNI Hypnose en hypnotherapie is een bijzonder snelle en doeltreffende manier om aan lichamelijke en/of mentale problemen te werken. Een OMNI hypnotherapeut heeft in de regel 1-3 sessies nodig om een probleem op te lossen in plaats van de symptomen en gevolgen van een probleem te bestrijden.

Toepassingen van hypnose

Je kunt hypnose voor heel veel problemen gebruiken zoals angsten en fobieën, astma, gewichtsproblemen, anorexia, boulimia, diabetes, depressies en stemmingswisselingen, burn-out, bedplassen, stotteren, dwangmatig gedrag, concentratieproblemen, traumaverwerking, verslavingen, pijnbestrijding, migraine etc etc... Eigenlijk voor bijna alles. Ook bij kinderen werkt hypnose zeer goed!

OMNI hypnotherapeuten wereldwijd

OMNI Hypnosis Training Center leidt al meer dan 30 jaar hypnotherapeuten op volgens een beproefd concept met methoden die snel werken en effectief zijn voor talloze problemen. Of je nu een sessie boekt met een OMNI therapeut in Japan, Zuid-Korea of Duitsland, zij hebben allemaal exact dezelfde opleiding gevolgd en het examen succesvol afgerond. Er zijn inmiddels in meer dan 80 landen OMNI hypnotherapeuten actief. 

Wat is hypnose?

Hypnose is een natuurlijke staat van de menselijke geest, waarbij het bewustzijn met behulp van een sterke focus toegang krijgt tot het onderbewustzijn waardoor aanvaardbare c.q. gewenste suggesties (veranderingen) in het onderbewustzijn kunnen worden vastgelegd.

Kan iedereen gehypnotiseerd worden?

Iedereen met een normale intelligentie kan in hypnose. Hoe intelligenter iemand is, des te gemakkelijker gaat deze persoon in hypnose. Echter dat kan alleen als je dat zelf wilt. Alle hypnose is zelfhypnose. Een hypnotherapeut is de begeleider bij het proces van zelfhypnose. Hij/zij kan ervoor zorgen dat je snel een staat van hypnose bereikt waardoor aanvaardbare suggesties direct in het onderbewuste kunnen worden vastgelegd. Als je niet gehypnotiseerd wilt worden, kan een hypnotiseur je niet in hypnose brengen.

Wat voel ik in hypnose?

Het in hypnose zijn kent verschillende gradaties; er wordt wel gesproken van een lichte of diepe hypnose. In een diepe hypnose ontstaat een natuurlijke vorm van anasthesie (pijn wordt niet meer gevoeld). Er zijn allerlei gevoelens die geassocieerd worden met hypnose, zoals jezelf licht of zwaar aanvoelen, prikkelingen of tintelingen voelen, extra moeten slikken. De meeste mensen zijn dagelijks meerdere keren in een natuurlijke vorm van hypnose, bijvoorbeeld bij het geconcentreerd lezen van een boek, het ingespannen kijken van een film of tijdens het autorijden (highway hypnosis). In hypnose blijf je alles horen. Alle zintuigen worden versterkt en werken beter. Je kunt alles blijven horen terwijl je in hypnose bent, in het bijzonder de stem van de hypnotiseur.

Kom ik altijd terug uit hypnose?

Je komt altijd terug uit hypnose, hetzij doordat de hypnotiseur je terugbrengt, hetzij doordat je uit jezelf uit hypnose terugkomt of, in uitzonderlijke gevallen, val je in slaap en word je daarna gewoon wakker.

Kan ik dingen doen die tegen mijn zin zijn, terwijl ik in hypnose ben?

Het antwoord is simpel, nee. Terwijl je in hypnose bent blijf je in staat om te beslissen over je eigen wil. Er is een beschermend deel dat er voor zorgt dat alleen aanvaardbare suggesties worden opgenomen.

Ben je benieuwd of een hypnosesessie jou kan helpen, maak dan snel een afspraak!