Praktijk In-Balans

 Hypnotherapie

Ik ben een erkend internationaal Hypnosetherapeut en heb mijn opleiding behaald aan het OMNI instituut. 

Hypnotherapie is een bijzonder snelle en doeltreffende manier om aan lichamelijke en/of mentale problemen te werken. 

Je kunt hypnose voor heel veel problemen gebruiken zoals angsten en fobieën, astma, gewichtsproblemen, anorexia, boulimia, diabetes, depressies en stemmingswisselingen, burn-out, bedplassen, stotteren, dwangmatig gedrag, concentratieproblemen, traumaverwerking, verslavingen, pijnbestrijding, migraine etc. Eigenlijk voor bijna alles. Ook bij kinderen werkt hypnose zeer goed!

Hypnose is een natuurlijke staat van de menselijke geest, waarbij het bewustzijn met behulp van een sterke focus toegang krijgt tot het onderbewustzijn waardoor aanvaardbare c.q. gewenste suggesties (veranderingen) in het onderbewustzijn kunnen worden vastgelegd.

Iedereen kan in hypnose. Echter dat kan alleen als je dat zelf wilt. Alle hypnose is zelfhypnose. Een hypnotherapeut is de begeleider bij het proces van zelfhypnose. Hij/zij kan ervoor zorgen dat je snel een staat van hypnose bereikt waardoor aanvaardbare suggesties direct in het onderbewuste kunnen worden vastgelegd. Als je niet gehypnotiseerd wilt worden, kan een hypnotiseur je niet in hypnose brengen.

Het in hypnose zijn kent verschillende gradaties; er wordt wel gesproken van een lichte of diepe hypnose. In een diepe hypnose ontstaat een natuurlijke vorm van anasthesie (pijn wordt niet meer gevoeld). Er zijn allerlei gevoelens die geassocieerd worden met hypnose, zoals jezelf licht of zwaar voelen, prikkelingen of tintelingen voelen, extra moeten slikken. De meeste mensen zijn dagelijks meerdere keren in een natuurlijke vorm van hypnose, bijvoorbeeld bij het geconcentreerd lezen van een boek, het ingespannen kijken van een film of tijdens het autorijden (highway hypnosis). In hypnose blijf je alles horen. Alle zintuigen worden versterkt en werken beter. Je kunt alles blijven horen terwijl je in hypnose bent, in het bijzonder de stem van de hypnotiseur.

Je komt altijd terug uit hypnose, hetzij doordat de hypnotiseur je terugbrengt, hetzij doordat je uit jezelf uit hypnose terugkomt of, in uitzonderlijke gevallen, val je in slaap en word je daarna gewoon wakker.

Terwijl je in hypnose bent blijf je in staat om te beslissen over je eigen wil. Er is een beschermend deel dat er voor zorgt dat alleen aanvaardbare suggesties worden opgenomen.


  Ben je benieuwd of een hypnosesessie jou kan helpen, maak dan snel een afspraak!