Praktijk In-Balans

Praktijk voor  Hypnotherapie, Coaching, Energiewerk en Massage

Hypnotherapeut bij kinderen

Kinderen zijn van nature gewend om te schakelen tussen realiteit en verbeelding. Kinderen zijn daarom goed hypnotiseerbaar, vooral tussen 5 en 14 jaar en ze zijn goed toegankelijk voor therapeutische suggesties.

Kinderen vinden hypnose in het algemeen plezierig. Hun zelfvertrouwen, zelfcontrole en zelfstandigheid nemen toe dankzij hypnose. 

Hypnotherapie is mogelijk vanaf de leeftijd dat kinderen goed aanspreekbaar zijn. Dit kan vanaf ongeveer 4 jaar.
De hypnotherapie wordt aangepast aan de leeftijd en de ontwikkeling van uw kind. Dus bij oudere kinderen zal de therapie er iets anders uitzien dan bij jongere kinderen. Hoe jonger, hoe spelenderwijs er gewerkt wordt.

Kinderen maken zelf vaak actief gebruik van hun verbeeldingskracht. Bij hypnotherapie maakt de therapeut gebruik van deze natuurlijke aanwezige verbeeldingskracht d.m.v. verbeeldingsoefeningen. Om dat waar uw kind mee zit of last van heeft, te veranderen. Uw kind leert zelf om een positieve verandering teweeg te brengen. Emoties worden verwerkt, klachten verdwijnen, spanning wordt losgelaten. Uw kind krijgt weer rust, stabiliteit, zelfvertrouwen en plezier.

Waarbij kan hypnose voor uw kind helpen?

-           Lichamelijke klachten zoals buikpijn, hoofdpijn en/of hyperventilatie, obstipatie

-           Angst voor bijvoorbeeld spinnen

-           Angst voor bijvoorbeeld bloed prikken, tandarts

-           Chronische pijn

-           Bedplassen

-           Astma

-           Eczeem en allergie

-           Concentratie problemen

-           Gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst

-           Gedragsproblematiek/verlegenheid

-           Verdriet/boosheid

-           Slaapstoornissen/nachtmerries

-           Tics

-           Etc.

Hypnotherapie is een kortdurende en probleemoplossingsgerichte therapie. U herkent het vast wel: u heeft met uw kind gesproken, allerlei tips en trucs zijn uitgeprobeerd. En toch is het nog steeds hetzelfde.
Onbewuste en onderliggende overtuigingen zitten uw kind in de weg om het anders te gaan doen.
Hypnotherapie werkt juist met het onbewuste om klachten aan te pakken en blijvend positief te veranderen. Het is een milde en prettige manier om problemen en klachten op te lossen.

Soms moeten kinderen ook hele trajecten doorlopen wanneer ze al veel hebben meegemaakt, terwijl ze meestal maar 1 tot 3 hypnosesessies nodig hebben om verandering te ervaren.

Kinderen zijn tot hun 8e levensjaar eigenlijk constant in trance. Zij geloven alles wat er tegen hen gezegd wordt en slaan dit direct op. De bescherming die inkomende informatie filtert is er namelijk nog niet. Deze bescherming ontstaat rond het 8ste levensjaar. Doordat kinderen zeer gevoelig voor suggesties zijn, kunnen zij al direct verbeteringen of oplossingen van hun klacht ervaren.

Hypnose afspraak voor kinderen

Wilt u een afspraak maken voor uw kind of heeft u een afspraak gemaakt, dan is het van belang om uzelf en uw kind goed voor te bereiden. Bij hypnose is het van groot belang dat uw kind gemotiveerd is om het probleem op te lossen. Als u zelf last heeft van gedragingen van het kind,  maar het kind ervaart het zelf niet als een probleem, dan heeft hypnotherapie meestal niet zo veel zin.

Woont u niet in de buurt, maar wilt u toch weten wat ik voor uw kind kan betekenen, dan kunnen we dit ook bespreken via een skype gesprek. De eerste keer dat ik uw kind behandel, wil ik uw kind graag persoonlijk bij mij in de praktijk ontmoeten, maar meestal kunnen de sessies hierna ook via Skype.